Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ενσυναίσθηση

Είναι προφανώς σχεδόν αδύνατο για κάποιον που δεν είναι ενσυναισθητικός να κατανοήσει πραγματικά πώς είναι να είσαι ενσυναισθητικός.
Εντούτοις, αποδεικνύεται πολύ βοηθητικό να ξεκινήσουμε όλοι να κατανοούμε το πόσο μπορεί να επηρεαστεί ένα ενσυναισθητικό άτομο από τα συναισθήματα και μερικές φορές και από τις σκέψεις των ανθρώπων με τους οποίους αλληλεπιδρά.
Επιπλέον, καθώς υπάρχουν τόσοι αρνητικοί άνθρωποι εκεί έξω, αυτό σημαίνει ότι οι ενσυναισθητικοί πρέπει συνεχώς να παλεύουν για να μην απορροφήσουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα που δέχονται.
Ύστερα, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πόσο εξουθενωτική είναι αυτή η εμπειρία για έναν ενσυναισθητικό, ειδικά για εκείνους που πρέπει συνεχώς να βρίσκονται μέσα σε μεγάλα πλήθη για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.
Μετά την κοινωνικοποίηση, την απορρόφηση και τη σύνδεση σε τέτοιες καταστάσεις, οι περισσότεροι ενσυναισθητικοί χρειάζονται λίγο χρόνο μόνοι τους, για να ξαναβρούν τη χαμένη τους ενέργεια.
Πολλές φορές, αν οι ενσυναισθητικοί δεν μπορούν να ξαναβρούν τη αυτή την ενέργεια, τότε θα νιώσουν μεγάλη εξάντληση- έτσι ακόμα κι όταν τελικά έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν το βράδυ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκοιμηθούν.
Αυτό κάνει την επόμενη μέρα πιο εξαντλητική, η οποία θα τους δυσκολέψει ακόμα περισσότερο το βράδυ, όταν και πάλι δεν θα μπορέσουν να αποκοιμηθούν, κάτι που θα κάνει και την επόμενη μέρα ακόμα πιο κουραστική. Και έτσι όλο αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος.
Πιο συγκεκριμένα, όταν το ανθρώπινο σώμα βιώνει στρες, τα επινεφρίδια φυσιολογικά απελευθερώνουν ορμόνες για να μειώσουν το άγχος.
Στις περιπτώσεις πολλών ενσυναισθητικών, αυτά τα επινεφρίδια πυροδοτούνται τόσο πολύ που προκαλείται υπερδραστηριότητα και κάνει τον ύπνο μια πολύ δύσκολη διαδικασία (ακόμα και αδύνατη).
Επίσης, για να αποκαταστήσουν την έλλειψη ενέργειας, πολλά ενσυναισθητικά άτομα καταλήγουν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, ειδικά ο,τι περιέχει ζάχαρη και αλάτι, αλλά αυτή η ενέργεια είναι βραχυπρόθεσμη και πολύ σύντομα επιστρέφουν και πάλι στο σημείο μηδέν.
Ωστόσο, οι ενσυναισθητικοί μπορούν να βοηθηθούν, αν επιλέγουν να καταναλώνουν πιο φυσικές πηγές γλυκόζης και αλατιού, που θα τους παρέχουν μακροπρόθεσμη ενέργεια και θα αποκαταστήσουν τη δραστηριότητα των επινεφριδίων.
Επιπλέον, η εντονότερη δραστηριότητα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας των επινεφριδίων και η υιοθέτηση μιας πιο θετικής στάσης γενικά, θα ωφελήσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα και ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, τότε θα αρχίζετε να παρατηρείτε μια βελτίωση ως προς την ποιότητα του ύπνου, την ενέργεια και τη γενικότερη αίσθηση απόλαυσης της ζωής.
Επιπροσθέτως, ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει κατά πολύ τα πράγματα, όπως και ο ποιοτικός χρόνος με στενότερους φίλους, μέλη της οικογένειας και άλλους αγαπημένους.
Γι’ αυτό, δείτε μια όμορφη ταινία, οργανώστε μια βόλτα με ποδήλατα ή κάντε ο,τι θα σας χαρίσει πρωτίστως γαλήνη και χαρά.
Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι χρειάζονται αυτά τα στοιχεία περισσότερο από τον καθένα.

ΥΓ Το άρθρο είναι από την Εναλλακτική Δράση.