Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Οι Αύγουστοι τα Χριστούγεννα

Είμαι καλή(νομίζω)στις δημόσιες σχέσεις.
Οταν διάβασα τους Αύγουστους της Αντιγόνης μας ξετρελάθηκα!
Ολοι εμείς στο μπλογκοχωριό, το ξέραμε το βιβλίο.
Είπα λοιπόν να γράψω λίγα λόγια, μέρες που είναι, να μάθει κι άλλος κόσμος.
Ετσι έγραψα ένα μικρό κομμάτι για το protagon.gr.
Δε φτάνει να το αγοράζουμε εμείς και να το κάνουμε δώρο.
Ούτε το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.........
Γιατί αξίζει να το διαβάσει κάποιος.
Χρειάζεται προώθηση, αν μπορεί κανένας να κάνει κάτι περισσότερο....
Αξίζει!!!!

Ανέβασα στο blog μου το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο protagon.

 

Οι Αύγουστοι

29/12/2012
της Σοφίας Λαμπροπούλου Σχόλια
'Οι Αύγουστοι' της Αντιγόνης – Καρμέλας Σώρρου, έφτασε όταν ήμουν κρυωμένη άσχημα και στη μέση ενός άλλου βιβλίου. Tο πήρα στα χέρια μου και είπα θα ρίξω μόνο μια ματιά. Μόλις το ξεκίνησα όμως δε γινόταν να το αφήσω! Το ρούφηξα. Μερικές εκφράσεις, κάποια κομμάτια δε μου ήταν εντελώς ξένα. Η Αντιγόνη, βλέπετε είναι γνωστή στους bloggers ως 'Γιαγιά Αντιγόνη'. Κάποια κομμάτια λοιπόν τα θυμόμουν από το blog της, τα σχόλια της.
Είναι ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει. Στο '60. Ιστορίες που κάπου κάποτε έχουμε ακούσει κι από τους γονείς μας. Τίποτα δεν είναι εντελώς ξένο. Μυρίζει Αίγινα και Πειραιά. Ιστορίες προσωπικές, αληθινές, παλιές που έχουν όμως τη φρεσκάδα της γραφής της Αντιγόνης. Βγάζει κάτι οικείο, αυθεντικό, τίποτα δεν είναι ψεύτικο. Οταν το αρχίσεις δε γίνεται να το σταματήσεις. Ακολουθείς την Αντριάννα και ψάχνεις μαζί της τις αλήθειες της ζωής της. Και οι αλήθειες αυτές της δείχνουν μια άλλη ζωή που αγνοούσε.
Συνεχείς οι ανατροπές. Πολύ καλά δομημένοι οι χαρακτήρες των γυναικών. Γυναίκες φίλες, αδερφές, σύζυγοι, μανάδες, γιαγιάδες. Περνάνε από μπροστά σου σαν παλιά ασπρόμαυρη ταινία. Αντιγόνη – Καρμέλα Σώρρου. Εκδόσεις Οστρια. Πιστεύω θα είναι ένα ωραίο δώρο τώρα στις γιορτές και όχι μόνο. Εγώ το έχω υποσχεθεί σε μια μαμά-γιαγιά φίλη για αρχή. Κάντε το δώρο στον εαυτό σας. Αξίζει. Σκεφτείτε, τι χρώμα έχει η ευτυχία;

Ενα άρθρο των πρωταγωνιστών.