Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ενα ποτήρι γάλα

  



Μια ιστορία από τον Νικήτα Κανάκη:

“…-Τι θέλεις να σου φέρει ο Αγιος Βασίλης τα Χριστούγεννα; ρώτησα με αφέλεια την μικρούλα με τα μεγάλα μαύρα μάτια που περίμενε υπομονετικά τη σειρά της, έξω από το πολυιατρείο κρατώντας μια κουρελιασμένη κούκλα. Η μάνα της μια φτωχοντυμένη και με σκονισμένα παπούτσια γυναικούλα την σκούντηξε μην τυχόν και ζητήσει τίποτα που θα πρόδιδε τη φτώχεια τους. -Εχει τα πάντα, σας ευχαριστούμε μου είπε ευγενικά κατεβάζοντας τα μάτια. Η μικρή με κοίταξε βαθιά στα μάτια για λίγο και μου πε χωρίς δεύτερη σκέψη -Ένα ποτήρι ζεστό γάλα!! Παγώσαμε για μια στιγμή με τον Γιάννη Γιαννακόπουλο που ήταν δίπλα μου. Αλλά σε λίγο κοιταχτήκαμε και χαμογελάσαμε γιατί σκεφτήκαμε το ίδιο Και γιατί παρακαλώ να μην φέρνει γάλα ο Αι-Βασίλης;…”
Ένα δέντρο από γάλα!!! 6 χρόνια περάσαν από τότε που αυτή η μικρή ιστορία που ζήσαμε και διηθηθήκαμε με τον Γιάννη τον Γιαννακόπουλο γέννησε χωρίς να το καταλάβουμε καλά-καλά, ένα από τα πιο τρυφερά χριστουγεννιάτικα έθιμα, πλέον, της πόλης.
6 χρόνια τώρα χιλιάδες παιδιά σαν την μικρή φίλη μας με τους γονείς τους βρήκαν καταφύγιο στους Γιατρούς του Κόσμου. Για γιατρό, για φάρμακα, για εμβόλια, για ρούχα και παπούτσια. Για ένα ποτήρι γάλα
6 χρόνια τώρα το δέντρο από γάλα έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Στην καρδιά όχι μόνο των μελών και των εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου αλλά και όσων πιστεύουν αυτό που παλεύουμε να κάνουμε.
Γιατί έχουμε ανάγκη τέτοιες μέρες όχι μόνο να μην ξεχνάμε εκείνα τα παιδιά, και τους ανθρώπους, που χρειάζονται τη δική μας βοήθεια αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε.
6 χρόνια τώρα ο Αι Βασίλης τα καταφέρνει να φέρνει γάλα στην ώρα του.
Φέτος? Εσείς αποφασίζετε…


ΥΓ. Δεν χρειάζονται σχόλια, μόνον αν θέλετε κοινοποιείστε το.