Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο 'δράκος της Δράμας'...σήμερα

Ρωτώντας πας στην Πόλη λένε.
Εγώ έψαχνα στο internet να βρω πόσο χρόνο φυλακή, κάνει ένας βιαστής.
Η αλήθεια είναι πως βρήκα πολλές περιπτώσεις με διαφορετική αντιμετώπιση στην κάθε μια.
Οχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο.
Κάποια στιγμή το μάτι μου έπεσε σ' ένα άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που αναφερόταν στο 'δράκο της Δράμας', τον Κυριάκο Παπαχρόνη.
Θεωρούσα πως ο Παπαχρόνης μετά απ' όσα είχε κάνει δε θα ξανάβλεπε το φως του ήλιου.
Πλανιόμουν όμως πλάνην οικτράν όπως θα διαβάσετε.
Παραθέτω το άρθρο του Πρώτου Θέματος 13/10/2012.

Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο «δράκος της Δράμας» και οι επώνυμοι φίλοι του
13/10/2012 12:27


Μπορεί ο 52χρονος σήμερα Κυριάκος Παπαχρόνης να κυκλοφορεί ελεύθερος και να ζει σε ένα προάστιο της Λάρισας, απομονωμένος και πιθανότατα περιθωριοποιημένος λόγω της πρότερης εγκληματικής του δράσης, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος επιδιώκει την επανένταξή του στην κοινωνία έστω και μέσω… ηλεκτρονικών συναναστροφών.

Πατώντας κάποιος στο Facebook το όνομα «Κυριάκος Παπαχρόνης» θα δει να εμφανίζονται δύο προφίλ του ανθρώπου αυτού που πριν από 30 χρόνια συγκλόνισε με τις πράξεις του την κοινή γνώμη, προκαλώντας ένα κύμα «εγκληματοφοβίας» στις γυναίκες της χώρας, που ένιωθαν εν δυνάμει θύματα του άγνωστου μέχρι τότε «δράκου».

Στα δεκαεννέα του χρόνια, όντας έφεδρος αξιωματικός και υπηρετώντας στην 5η Μοίρα των ΛΟΚ στη Δράμα, ο νεαρός Παπαχρόνης ξεκινά τη «δράση» του, κινούμενος μεταξύ Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Βιασμοί, ανατριχιαστικές δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις σε αεροδρόμια θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας», με το σκοτάδι να αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό του. Ο Παπαχρόνης συλλαμβάνεται τελικά τον Δεκέμβριο του 1982 από την Ασφάλεια Δράμας και κατηγορείται για δύο βιασμούς, πέντε απόπειρες βιασμού, πέντε ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Καταδικάζεται δις εις θάνατον, η ποινή μετατρέπεται σε ισόβια και 23 χρόνια μετά είναι και πάλι ελεύθερος. Ο ίδιος ο δράστης είχε αποδώσει την εμμονή του με τη «θυματοποίηση» του γυναικείου φύλου όταν σε ηλικία 13 ετών επισκέφθηκε με τους φίλους του έναν οίκο ανοχής. Κατά τον ίδιο, η ιερόδουλη με την οποία ήρθε σε επαφή τού μίλησε ειρωνικά και προσέβαλε τον ανδρισμό του, με αποτέλεσμα να πληγεί σε τέτοιο σημείο ώστε να αποφασίσει να εκδικηθεί σκληρά το γυναικείο φύλο. Κατά την απολογία του είχε παραδεχτεί μεταξύ άλλων ότι αν δεν τον έπιαναν, θα συνέχιζε την εγκληματική του δράση κατά των γυναικών, απέναντι στις οποίες, έτρεφε ιδιαίτερο μίσος το οποίο μετατρεπόταν σε ικανοποίηση κάθε φορά που τις χτυπούσε. «Θόλωνε το μυαλό μου. Ηθελα να χτυπήσω. Εφτανα στο μεγαλείο. Τη χτυπούσα, τελείωνε…».


Οπως αναφέρουν μάλιστα εφημερίδες της εποχής όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή, αμέσως μετά τη σύλληψή του, «έσπασε» και τα ομολόγησε όλα τη στιγμή εκείνη που άκουσε τον ήχο των τακουνιών που φορούσε η γραμματέας! Ο Κυριάκος Παπαχρόνης, έπειτα από 21 χρόνια και 6 μήνες στη φυλακή, έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2004, σε ηλικία 44 ετών, με περιοριστικούς όρους. Κατά την αποφυλάκισή του από τις Φυλακές Λάρισας ο ίδιος είχε δηλώσει: «Πριν από 22 χρόνια, παρασυρόμενος από την ακρισία της ηλικίας και κυρίως από τις φαυλεπήβολες συναναστροφές μου, πουλήσαμε όλοι μας τις ψυχές μας στον Eωσφόρο -όπως ο Φάουστ- κι εγώ προσωπικά έχασα, λαμβάνοντας εξοντωτική ένδικη μισθαποδοσία. Ζητώ από τη θεσπίζουσα πολιτεία, από την κοινή γνώμη, συγγνώμη από “μέσης ψυχής” για εκείνα τα απεχθή φορτία των ανομιών μου και υπόσχομαι στο εφεξής να διαβιώ “εν αγνεία και σεμνή πολιτεία…” και φυσικά “άμεμπτος εν παντί…”»!

Τα ερωτικά γράμματα, η αρραβωνιαστικιά και οι διάσημοι φίλοι

Το συγκλονιστικότερο ωστόσο της υπόθεσης Παπαχρόνη είναι ότι παρ’ όλες τις πράξεις του, όσο βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές άρχισε να λαμβάνει ερωτικά γράμματα από γυναίκες που δήλωναν τρελά ερωτευμένες μαζί του εκφράζοντας κάθε είδους θαυμασμό στο πρόσωπό του. Γράμματα πάθους που ερμηνεύτηκαν από πολλούς ψυχολόγους ως αρρωστημένη εμμονή, ως σύνδρομο που πηγάζει από το μίσος που ενδόμυχα μπορεί να κρύβει μια γυναίκα απέναντι στο ίδιο της το φύλο.

Ωστόσο ο «δράκος της Δράμας» όχι μόνο συνέχισε να είναι ποθητός σε μια μερίδα του ασθενούς φύλου και μετά την αποφυλάκισή του, αλλά λίγο διάστημα αργότερα προχώρησε και εις… αρραβώνα με τη Λίνα Τόλιου, με την οποία είναι μέχρι σήμερα αρραβωνιασμένος. Μάλιστα η εν λόγω γυναίκα δεν διστάζει να του αποδίδει ενίοτε κολακευτικούς χαρακτηρισμούς μέσω Facebook, όπως αυτούς που έχει αναρτήσει κάτω από μια φωτογραφία του που τον δείχνει ημίγυμνο μέσα στη φυλακή: «Σώμα φυσικό χωρίς τρομπάρισμα…! Λιώνω για σένα…! Και ποια δεν θα έλιωνε μωρό μου για εσένα…!!». Την ίδια στιγμή, ένα status που ο ίδιος ο Παπαχρόνης έχει αναρτήσει στο profile του προκαλεί περίεργους συνειρμούς. Ο «δράκος της Δράμας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν πιάσεις μια καρδερίνα και την πνίξεις από ζήλια, επειδή αυτή έχει φτερά ενώ εσύ όχι, τότε σου αξίζει να πεθάνεις μέσα στη φυλακή. Αν της δώσεις ένα φιλί στο ράμφος κι έπειτα την αφήσεις να ξαναπετάξει τότε σου αξίζει να αποφυλακιστείς κάποτε…».

Στο ένα από τα profile του στο Facebook, που είναι και ανοιχτό, μετρά 153 φίλους, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ανάμεσα σε αυτούς τους φίλους υπάρχουν και πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής showbiz: ο Μίμης Πλέσσας, η Αννα Δρούζα, η Ορθούλα Παπαδάκου, η Λίτσα Πατέρα, η Ελένη Φουρέιρα, η Αννα Βίσση, η Βούλα Πατουλίδου, ο Ζαφείρης Μελάς, η Πίτσα Παπαδοπούλου, η Ελένη Φιλίνη, η Καίτη Φίνου, ο Βασίλης Τερλέγκας και η Τζούλια Αλεξανδράτου φέρονται να είναι διαδικτυακοί φίλοι του, ενώ την ίδια στιγμή η αρραβωνιαστικιά του «δηλώνει» φίλη με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, «τα παραπάνω πρόσωπα, πάνω στην ανάγκη τους να κάνουν συνεχώς νέους φίλους στο Facebook και να αυξήσουν το fun club τους, δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να δουν εάν ο άνθρωπος που τους στέλνει αίτημα φιλίας και εκείνοι αποδέχονται, έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για πολύ σοβαρά αδικήματα που είχαν προκαλέσει σάλο στο πανελλήνιο και αβάσταχτο πόνο στις οικογένειες των θυμάτων».


Αυτό ήταν ολόκληρο το άρθρο.
Η αλήθεια είναι ότι συγχύστηκα όταν το διάβασα!
Σκότωσε 5(πέντε)γυναίκες, βίασε 7(εφτά) και είναι ελεύθερος!
Δηλαδή σκοτώνεις ανθρώπους, αφαιρείς ζωές αλλά μετά κάνεις 23 χρόνια φυλακή, ζητάς κι ένα συγνώμη και ξεμπέρδεψες!
Ειλικρινά δε μπορούσα να το πιστέψω.
Θεώρησα πως πρόκειται για δημοσιογραφικό λάθος.
Εψαξα σε άλλες εφημερίδες όμως, τα ίδια....
Αδύνατον έλεγα.
Προσπάθησα να σκεφτώ άλλη πηγή.
Η μόνη που μπορούσα να εμπιστευτώ ήταν ο ξάδερφος μου, Αρης Λαμπρόπουλος, δικηγόρος.
Εκείνος θα μπορούσε να με διαφωτίσει.
Τηλεφωνώ, του εξηγώ και μαθαίνω τα εξής:
Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, μπορεί να καταδικαστεί κάποιος ισόβια και δις ισόβια ίσως, ανάλογα με το αξιόποινο της πράξης.
Στην πραγματικότητα όμως κανένας δε μένει στη φυλακή ισόβια.
Το μάξιμουμ είναι 23(εικοσιτρία) χρόνια!
Τόσο απλά.
Θυμήθηκα το 'μακελάρη' της Νορβηγίας(Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ)που σκότωσε 77 ανθρώπους τον Ιούλιο του 2011 και καταδικάστηκε σε 21 χρόνια!!!!
Δηλαδή για βιασμό επτά γυναικών ο Παπαχρόνης μπορεί να μην πήγαινε καθόλου φυλακή. 
Αφού ομολόγησε βιασμούς, ανθρωποκτονίες και σε 23 χρόνια είναι ελεύθερος!
Δε θα αναφερθώ στο νομικό σύστημα γιατί πάει αλλού η συζήτηση.
Είναι άλλο τεράστιο θέμα.
Αναλογίζομαι πως νιώθουν τα θύματα του Παπαχρόνη.
Πως νιώθουν οι συγγενείς των νεκρών γυναικών γνωρίζοντας πως είναι ελεύθερος....
Η φρίκη με πνίγει!
Κοιτάζω τη φωτογραφία του νεαρού βιαστή/εκτελεστή τόσων γυναικών.
Σκέφτομαι πέντε φωτογραφίες νεκρών κοριτσιών........
Εκείνες δεν πρόλαβαν να φτάσουν τα 52.....
Τις σκότωσε ο δράκος.




30 σχόλια:

Μαρία Νικολάου είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιες γυναίκες τον ερωτεύτηκαν.
Δεν το χωράει το μυαλό μου. Σκέψου τι ψυχολογική καταπίεση και τι σχιζοφρενία κουβαλάν.

Τι να πεις...


serenata είπε...

@Μαρία Νι
Τον ερωτεύτηκαν λες Μαρία μου;
Δε μπορώ να το πιστέψω.
Σίγουρα πρόκειται για άρρωστα άτομα όπως το λες.

Σε φιλώ, καλό σου βράδυ:)

kovo voltes... είπε...

Και τον ερωτεύτηκαν πολλές και μία είναι σύντροφος του. Η συγκεκριμένη υπόθεση βέβαια έχει κενά. Ακόμη...Δεν γνωρίζουμε εν ολίγοις την αλήθεια. Ωστόσο όπως και να'χει, περιπτώσεις σαν αυτές που έχουν μάλιστα αποδειχτεί περίτρανα είναι άπειρες σερενάτα μου. Και ακόμη πιο εφιαλτικές απο όσο φαντάζεσαι. Μην ξαφνιάζεσαι. Αυτός ο κόσμος διαθέτει αγγέλους και δαίμονες. Στην Ελλάδα δε διεθέτει και ένα 'κουτσό' σύστημα δικαιοσύνης...

Memaria είπε...

Το διάβασα και πραγματικά ανατρίχιασα..θυμήθηκα κάποια πράγματα, άλλα τα έμαθα τώρα...όλα όμως είναι ανατριχιαστικά!
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν γυναίκες που τον ερωτεύτηκαν κι ας το διαβάζω..κι ας το είχα διαβάσει και παλιότερα...
Μόνο ψυχίατρος θα μπορούσε να αναλύσει τέτοιες συμπεριφορές..συν τη συμπεριφορά και τα σχόλια της "αρραβωνιαστικιάς"...
Μάλλον στην Ελλάδα είσαι εγκληματίας μόνο αν δεν έχεις να πληρώσεις φόρους..σε όλες τις άλλες περιπτώσεις γίνεσαι ακόμα και ήρωας..(λέμε τώρα)..
Καλό βράδυ...φιλιά!

ασωτος γιος είπε...

κι ενώ γραφετε ολα αυτα
υπαρχει γυναικα (!!!!) μπλογκερ που δικαιολογει τους βιαστες μεσα απο το ζουζουνιστικο μπλογκ της\θα πρεπε να ντρέπεται

Levina είπε...

Mε έκανες να ανατριχιάσω Σερενάτα
Γνωστή αυτή η υπόθεση ... Μα πιο πολύ εκείνο που με έκανε έξαλλη ακόμα και τότε που ήμουν κοριτσάκι είναι από τις υποθέσεις που με είχαν συγκλονίσει και ήθελα να φτύσω στα μούτρα αυτές τις γυναίκες που μπορούσαν να νοιώθουν ερωτική έλξη απέναντί του και να του γράφουν, να δημοσιοποιούν τα αρρωστημένα τους συναισθήματα . Αν ήταν η αδελφή τους εκείνη που βίασε ή σκότωσε πως θα ένοιωθαν? Αν ήταν εκείνες με το μαχαίρι στον λαιμό ... ή το παιδί τους η κόρη τους? Τόσο αποτιμάται η ανθρώπινη ζωή Σερενάτα μου στον κόσμο μας, λίγα χρόνια στην φυλακή για τον δράστη και εφ όρου ζωής στην κόλαση για τα θύματα που επέζησαν κι εκείνους που κλαίνε τους νεκρούς τους.


Και τώρα μόλις διάβασα αυτό που έγραψε ο άσωτος γιος για την μπλόκερ και το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ... Δεν έχει τέλος η ανθρώπινη ηλιθιότητα?

serenata είπε...

@ασωτος γιος
Το ξέρω καλέ μου.
Δεν αξίζει ν' ασχολούμαστε.
Ψυχραιμία.

Σε φιλώ πολύ:))

serenata είπε...

@kovo voltes
Πολλά κενά βολτούλα.
Ψάχνοντας έμαθα πολλά.
Και άκουσα και πολλά τραγικά!!!!!
Η δικαιοσύνη τυφλή, κουφή...και κουτσή...
Το πρόβλημα είναι τεράστιο!
Ισα που το αγγίζουμε.

Φιλάκια πολλά γλυκιά μου:)))

serenata είπε...

@me(maria)
Ανατριχιαστικό είναι Μαρία μου!
Ούτε εγώ πιστεύω πως τον ερωτεύτηκαν.
Ποιος ξέρει πόσο άρρωστες είναι/ήταν.
Η 'αρραβωνιαστικιά' κάποιο ρόλο παίζει.
Δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά...δυστυχώς.
Οσο για τους φόρους...άστο.....

Φιλάκια πολλά, καλό σου βράδυ:)

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσυνη εξαντλει την αυστηροτητα της,σ οσους αμφισβητουν το συστημα.οι αποτροπαιοι βιαστες πεφτουν στα μαλακα δυστυχως! ΒΑΣΩ

paliokoritso.... είπε...

Kαταλαβαίνεις τώρα γιατί σε κάποιες περιπτώσεις,λέω ναι στην θανατική ποινή σερενάτα μου?Και μόνο που τον ξαναείδα συγχίστηκα...πφφφ
Καλό βραδάκι κοριτσάρα :)

Ανταίος είπε...

Η έλλειψη δικαιοσύνης είναι παγκόσμιο φαινόμενο δυστυχώς,
θα ήθελα να διαβάσω απόψεις όμως για την συμπεριφορά εκείνων των γυναικών..
Καλό βράδυ Σερενάτα

Ιωάννα (Ayten Aydan) είπε...

Τριάντα χρόνια μετά τον "Δράκο της Δράμας"... έχουμε τον "Δράκο των Β. Προαστίων"...
31 ετών, πατέρας 5 ανήλικων παιδιών με δράση την τελευταία 3ετία...
Έχουν ήδη εξιχνιασθεί τρεις υποθέσεις επίθεσης εναντίον γυναικών (ηλικίας 18, 42 και 65 ετών). Ο δράστης, αρχικά ομολόγησε τις πράξεις του και αναγνωρίστηκε από τα θύματά του, και εν συνεχεία... πήρε πίσω την ομολογία του!
Θα βρεθεί κάποιος δικηγόρος να τον υπερασπιστεί... εάν είναι "γατόνι" μπορεί να του αναγνωρίσουν και ελαφρυντικά... για να μη σου πω ότι θα βρεθούν πολλοί που θα ρίξουν το βάρος στη... γυναίκα του! ("Κάθε φορά που γνώριζα την ερωτική απόρριψη από τη σύζυγό μου, ξεσπούσα κατ' αυτόν τον τρόπο"... είπε, για να δικαιολογήσει τους κατά συρροήν βιασμούς που διέπραξε...)

Ο Παπαχρόνης, λέει... "μετάνοιωσε"... κι έφτιαχνε σταυρουδάκια μέσα στη φυλακή (τι καλός!) για να τα πουλήσει και να ζήσει "αξιοπρεπώς" όταν θα έβγαινε! Μάλιστα... Είμαστε η χώρα (και η κοινωνία) με τους μεγάλους σταυρούς, τα άγια και τα ιερά μας, την κρίση μολόχας και τη μνήμη χρυσόψαρου.

Στο μεταξύ, οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από τα ίδια χέρια που σκάλιζαν τα σταυρουδάκια, δεν κατάφεραν καν να ζήσουν, έστω και... "αναξιοπρεπώς"!
Οι γυναίκες που έπεσαν θύματα του δράκου των Β.Π., όπως και κάθε βιαστή (άγνωστου ή γνωστού) ενδεχομένως να χαλάσουν το γάμο, τη σχέση τους (διότι, μετά από έναν βιασμό δεν μπορείς να είσαι ποτέ ξανά η ίδια), να μη νοιώσουν ποτέ ξανά ευχαρίστηση, να μην ξαναερωτευτούν, να μην εμπιστευτούν.
Αυτή είναι ισόβια καταδίκη -και την υφίστανται τα θύματα.
Τα 23 χρόνια δεν είναι ποινή, αλλά χλεύη!

Serenata μου, ανεξάντλητο το θέμα του βιασμού (βέβαια, για κάποιους και κάποιες... βαρετό, αδιάφορο και, όπως διαπιστώνω... ακόμη και κωμικό! αλλά, ο πλουραλισμός του διαδικτύου, δεν αφήνει κανέναν να πλήξει...) και καλώς έκανες που προχώρησες και σε δεύτερη ανάρτηση... Για τον Παπαχρόνη (να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι). Για κάθε έναν που, σήμερα μπορεί να μας είναι άγνωστος, ή φίλος, ή συγγενής... και αύριο, μπορεί να είναι θύτης.

Φιλιά πολλά! ❀~✿

Tremens είπε...

τη θυμάμαι την αποφυλάκισή του, όνειδος...

Unknown είπε...

Αυτα τα τερατα δεν αλλαζουν οσα χρονια και αν περασουν,το ιδιο αρρωστο μυαλο εχουν οσα σταυρουδακια και αν φτιαξουν!Μια μονο για μενα ειναι η ποινη θανατος!Ουτε ισοβια,ουτε τιποτα!Τερατα οπως βιαστες,παιδοφιλοι,παιδεραστες κατευθειαν στο λακο γιατι αυτα τα αρρωστα μυαλα δυστιχως εχουν συνοδοιπορους και φτιαχνουν νεα αρρωστα μυαλα!
Καλο βραδυ να εχουμε!

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Κοίτα να δεις που θα γίνει και ήρωας! Να δεις που θα γυριστεί και καμιά ταινία ή θα γράψει κανένα δακρύβρεχτο βιβλίο και θα τον δαφνοστεφανώσουμε στο τέλος!!!
Με τέτοιο φαν κλαμπ (δεν είχα ιδέα ότι όλα αυτά τα σούργελα είναι διαδικτυακοί φίλοι του), θα γνωρίσει μεγάλες δόξες...
Σερενάτα μου για άλλη μια φορά, μας πόνεσες, μας συγκίνησες, μας αφύπνισες.
Να'σαι καλά και καλή δύναμη να έχεις!

serenata είπε...

@tremens
Εγώ θυμάμαι που φοβόμασταν μικρά όταν τον έψαχναν...
Ηταν κάτι σαν 'μπαμπούλας'...

Φιλάκια:)

Unknown είπε...

Σερενάτα μου συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Την ιστορία αυτή την γνωρίζω εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα πρωτοάκουσα για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης και της αρραβωνιαστικιάς απο εκπομπή της τατιάνας στην τηλεόραση. Είχα μείνει άφωνη και δεν πίστευα τα όσα έβλεπα και άκουγα. Είναι ασύλληπτο όλο αυτό να συμβαίνει.. Μετά μιλάμε για δικαιοσύνη.. τί να πω..

Καλό βράδυ να έχεις.. σε φιλώ

Ανώνυμος είπε...

@Serenata, αυτό το fun club του έχει ψυχολογικά προβλήματα, όπως και ο ίδιος ο δράστης. Χρίζουν ψυχολογικής υποστήριξης. Μήπως πρέπει να ποινικοποιήσουμε και τις δηλώσεις αυτές στο τέλος; Τι να πω; Είναι δηλώσεις που σοκάρουν.


@Άσωτε, μην μου τα θυμίζεις γιατί μου ανεβαίνει η πίεση! Πιστεύω πως κάνει αυτά τα σχόλια για να προκαλέσει. Είναι εξάλλου γνωστή η εμμονή της να δημιουργεί ένα κλίμα τσακωμού κι αναβρασμού απ'όπου κι αν έχει περάσει...

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Ντροπή τους. Δίνουν τόση λίγη αξία στην ανθρώπινη ζωή. Και ειδικά στη γυναικεία. Εγώ τον βιασμό τον βλέπω σαν θάνατο. γιατί εκείνη τη στιγμή ο βιαστής σκοτώνει την προηγούμενη ζωή σου. Μπορεί να ζήσεις αλλά σίγουρα δε είσαι εσύ μετά από ένα τέτοιο περιστατικό.

Ασε με γιατί διάβασα και τα σχόλια στην ανάρτηση του 2008 και τα έχω πάρει.

serenata είπε...

@agrimio
Τις διάβασα και έμεινα να κλαίω μόνη μέσα στη νύχτα.
Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει την άποψη του, γλυκιά μου.
Αυτοί όμως έχουν ξεφύγει εντελώς!!

*Δεν κατάλαβες σε ποια αναφέρεται ο άσωτος...καλύτερα.

Φιλάκια πολλά:))

serenata είπε...

@Meli Kanella
Μη μου λες συγχαρητήρια...κατατρόμαξα όταν τα διάβασα και θέλησα να τα μοιραστώ μαζί σας.
Να σιγουρευτώ ότι δεν τα έχω χαμένα...
Φυσικά και είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει!!!!

Το θέμα της δικαιοσύνης είναι τεράστιο, ας μην το πιάσουμε καλύτερα.

Σε φιλώ πολύ γλυκιά μου:))

serenata είπε...

@Μαρία Κανελλάκη
Μαράκι, το έχω σίγουρο πως θα γυριστεί ταινία!!!
Με δικά μας λεφτά, απ' το Κέντρο Κινηματογράφου!!!!!
Περίμενε και θα το δεις κι αυτό.
Δεν έχω δύναμη γλυκιά μου, τρόμαξα, τα έχασα όταν το διάβασα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας...

Σε φιλώ πολύ, καλή σου μέρα:)

serenata είπε...

@Levina Vil
Λεβίνα μου, όπως είχε πει ο Αϊνστάιν, 'το σύμπαν δεν έχει όρια, ούτε και η ανθρώπινη ηλιθιότητα...για το σύμπαν δεν είμαι τόσο σίγουρος.'
Τι να πω για τις γυναίκες που τον 'ερωτεύτηκαν';
Πιο άρρωστες δεν πρέπει να υπάρχουν.
Φιλενάδα, όταν δεν έχεις κινδυνεύσει, ούτε δικός σου άνθρωπος έχει ζήσει τη φρίκη του βιασμού, λες πολλά...εκ του ασφαλούς.
Ποτέ όμως δε μπορείς να γνωρίζεις τι σου ξημερώνει.
Γι αυτό ενημερώνουμε, μήπως ευαισθητοποιήσουμε, μήπως προλάβουμε.......

Σε φιλώ πολύ πολύ:)

serenata είπε...

@Dear e-diary
Ο βιασμός είναι ένα είδος θανάτου.
Χανεις τη ζωή που έχεις μπροστά σου.
Κόβεται το νήμα...στο εξής φόβος, αηδία...
Ναι τα σχόλια του 2008 είναι τραγικά!
Πόσοι 'επίδοξοι Παπαχρόνηδες' κυκλοφορούν ανάμεσα μας;...

Φιλώ σε:)

serenata είπε...

@Gatos SeOistro
Το θέμα της θανατικής ποινής είναι ένα άλλο τεράστιο ζήτημα.
Δε μπορούμε να το αγγίξουμε νομίζω.
Οσο για τον Παπαχρόνη....ένα παράδειγμα είναι.
Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί...'θαυμαστές' του.
Νοσηρό και αηδιαστικό!
Ισως με την προσπάθεια ενημέρωσης αφυπνίσουμε...προλάβουμε.....

Καλό σου βράδυ Γατούλη:)

serenata είπε...

@Ιωάννα (Ayten Aydan)
Ιωάννα μου, αναφέρθηκα στον Παπαχρόνη για να φέρουμε στο νου ένα πρόσωπο βιαστή.
Νοήμονες είμαστε(;), καταλαβαίνουμε πως όμοιοι του, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί.
Σε κάθε κοινωνία.
Η ενημέρωση είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να σκεφτώ.
Αφύπνιση.
Η νομοθεσία χωλαίνει στο θέμα αυτό όπως σε πολλά άλλα.
Τεράστιο ζήτημα αλλά πέρα από τα όρια μας.
Συμφωνώ κανένας δε σώθηκε με τα σταυρουδάκια.
Και οι ψυχές που χάθηκαν δε θα γυρίσουν.
Ενωμένες κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Σε φιλώ πολύ:)

serenata είπε...

@Ανταίος
Ετοιμο είναι θα αναρτήσω σχόλια να πάρεις μια ιδέα...πως βλέπουν γυναίκες και άντρες το θέμα βιασμός με παράδειγμα τον Παπαχρόνη.

Σε φιλώ, καλό σου βράδυ:)

serenata είπε...

@paliokoritso
Η δικαιοσύνη χωλαίνει παγκοσμίως.
Το θέμα θανατική ποινή είναι τεράστιο και δε μπορούμε ούτε να το αγγίξουμε.

Φιλάκια παλιοκόριτσο:))

serenata είπε...

@Ανώνυμος
Συμφωνώ μαζί σου Βάσω...δυστυχώς έτσι είναι.

Καλό σου βράδυ:)