Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

15 καλά της εργένικης ζωής

Εχοντας περάσει αρκετό καιρό μόνη, μπόρεσα να εκτιμήσω τα καλά της εργένικης ζωής! Και πιστέψτε με είναι πολλά. Θ' αναφέρω μόνο 15, νομίζω φτάνουν. Φαντάζομαι πως και οι άντρες που είναι, για ένα διάστημα εργένηδες, έχουν βρει τα ανάλογα καλά. 1)Μια γυναίκα μόνη δε χρειάζεται να κάνει αποτρίχωση συχνά... Ποιος θα δει το μπικίνι; Εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες που αυτός ο όρος δεν ισχύει ΚΑΘΟΛΟΥ! 2)Συνεχίζετε να έχετε διπλό κρεββάτι; Σίγουρα συνεχίζετε να κοιμάστε 'δική σας πλευρά'. Γιατί; Ολόκληρο διπλό κρεββάτι και δεν το εκμεταλλεύεστε; Αμαρτία είναι....Μπορείτε ν' αρχίσετε να κοιμάστε και στη 'δική του πλευρά'. Μπορείτε να κοιμάστε λοξά, μέχρι και κάθετα στο κρεββάτι! Εκμεταλλευτείτε το! 3)Δε χρειάζεται να φοράτε σέξι νυχτικά ή πυτζάμες. Μπορείτε να κοιμηθείτε με ότι σας βολεύει. 4))Κανένας δε θα σας τραβάει τα σκεπάσματα. 5)Μπορείτε να κυκλοφορείτε άβαφη στο σπίτι, όσο για τις δουλειές μπορείτε να τις κάνετε φορώντας μια απλή φόρμα. 6)Θα σας μείνουν αρκετά χρήματα από τις λιγότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο. Φτιάχνετε τα μαλλιά σας όπως σας αρέσει, όποτε θέλετε. 7)Μπορείτε να καλείτε για καφέ, ποτό, φαγητό τη φίλη σας που δε συμπάθησε ποτέ. 8)Βγαίνετε χωρίς να δώσετε λογαριασμό σε κανέναν για το που πάτε, με ποιον και πότε θα γυρίσετε. 9)Μπορείτε να τραγουδάτε(όχι μόνο στο μπάνιο) και κανένας δε θα σχολιάσει τη φωνή σας ή το γούστο σας στη μουσική. !0) Θα πίνετε τη μάρκα καφέ που αρέσει σε σας. 11)Μαγειρεύετε ότι σας αρέσει όποτε θέλετε και όπως το θέλετε. 12)Λιγότερα ρούχα για πλύσιμο και σίδερο. 13)Επιτέλους, το καπάκι στην τουαλέτα είναι μόνιμα κάτω. 14)Το ζεστό νερό σας φτάνει και μπορείτε να κάνετε μπάνιο όση ώρα θέλετε. 15)Αν έχουν περάσει περισσότερο από δυο μήνες που χωρίσατε μπορείτε να κάνετε shopping therapy! Πιο νωρίς είναι παρακινδυνευμένο. Θα δώσετε ένα σωρό λεφτά για άχρηστα πράγματα. Ανέφερα τα 15 καλά που σκέφτηκα εγώ. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα. Είναι καλό να μένει κάποιος μόνος για ένα διάστημα, ειδικά μετά το τέλος μια σχέσης. Η μοναξιά είναι ωραία...κρύβει όμως μια παγίδα! Τη συνηθίζεις, σου αρέσει και μετά δυσκολεύεσαι να την αφήσεις. Αν μείνεις πάρα πολύ καιρό μόνος μπορεί όταν αναζητήσεις το σύντροφο να είναι πολύ δύσκολο. Ο άνθρωπος ανήκει στα ζώα που είναι φτιαγμένα να ζουν με παρέα...

8 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Πολύ ωραίες αιτιολογίες αλλά η υπ' αριθμ. 13 είναι η ιδανικότερη .!!!

serenata είπε...

Εμ όταν ζεις με κάποιον/αν το γνωρίζεις...μόνιμη αφορμή γαυγάδων χαχαχα

Ιουλία M. είπε...

Μην την πάθει όμως ο εργένης όπως ο τζίτζικας από το μυρμήγκι στον γνωστό μύθο του Αισώπου. Το μυρμήγκι εξασφαλιζόταν για τον επερχόμενο χειμώνα, και ο μη εργένης εξασφαλίζεται για το επερχόμενο γήρας δημιουργώντας οικογένεια. Άλλο να σε στηρίζουν τα παιδιά σου και άλλο ο οίκος ευγηρίας... Ευχαριστώ για την φιλοξενία στο blogs σας.

serenata είπε...

Εγώ ευχαριστώ Ιουλία, όμως δεν πιστεύω πως κάνεις παιδιά για να σε στηρίζουν!!Ο σύντροφος όμως χρειάζεται, να μοιράζεσαι τα πάντα.

Ιουλία Μ. είπε...

Σοφία, δεν υπονοούσα ότι κάνουμε παιδιά με σκοπό να μας στηρίζουν.Δεν εξέφρασα σκοπό αλλά προνόμιο. Τα παιδιά είναι προνόμιο για όσους τα έχουν διότι θα αποτελέσουν και στήριμα αρκεί τους δώσεις καλή ανατροφή.Ο σύντροφος θάναι κάπου κοντά στην ηλικία σου που σημαίνει ότι μπορεί να φύγει και πρώτος μπορεί να καταβληθεί και πρώτος από το γήρας. Κοινή λογική.Και πάλι ευχαριστώ!

serenata είπε...

Αν σε παρεξήγησα σου ζητώ συγγνώμη, νομίζεις δηλαδή πως οι γονείς είναι καλό να ζουν μαζί με το ζευγάρι; Η συμβίωση από μόνη της είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν μπλέκουν και δυο ηλικιωμένοι...άποψή μου...

Ιουλία Μ. είπε...

Δεν είναι απαραίτητο να συμβιώνουν στο ίδιο διαμέρισμα γονείς και ζευγάρι. Αλλά τα παιδιά σου - για να φέρω ένα παράδειγμα - θα φροντίσουν να σε πάνε στο νοσοκομείο, και να αναλάβουν όλες τις γραφειοκρατικές και μη διαδικασίες,καθήκοντα που φιλικά πρόσωπα δεν θεωρούν υποχρέωσή τους. Ίσως και τα δικά σου οικονομικά να μην επαρκούν σε κάποιες περιστάσεις, τα παιδιά αν έχουν καλή ανατροφή θα νοιαστούν και σε αυτό. Τουλάχιστον αυτός είναι ο κανόνας, το βλέπουμε στην ζωή.Το ανωτέρω είναι απλά ένα παράδειγμα. Μην θεωρηθώ και μίζερη επειδή δεν θέλω να τρέφω αυταπάτες.

serenata είπε...

Συμφωνώ απόλυτα έτσι όπως το θέτεις:))και φυσικά δε σε θεωρώ μίζερη! τι σκέψη!! ελπίζω να μη νοιώθεις έτσι...