Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία Μάρτης 2011

Θέλω να γράψω για το σεισμό και το τσουνάμι(tsu=λιμάνι και nami=κύμα) στην Ιαπωνία μα δεν μπορώ. Είμαι συνέχεια στα διάφορα sites στο internet, μου στέλνουν πληροφορίες γνωστοί και ξένοι στο twitter...τέτοια πληροφόρηση τι να πρωτοπείς.. Εχω συγκλονιστεί από την τραγωδία. Εχω μείνει άφωνη από την ψυχραιμία και την οργάνωση αυτού του λαού! Αλλη κουλτούρα άλλοι άνθρωποι. Ο,τι και να γράψω, όσες φωτογραφίες και να δείξω θα είναι λίγο. Νοιώθω μικρή, πάρα πολύ μικρή μπροστά στη δύναμη της φύσης και την αξιοπρέπεια που δείχνει αυτός ο λαός.

1 σχόλιο:

Χρήστος Παπαχριστόπουλος είπε...

Σοφία,
σου γράφω πάλι με αφορμή μια σύντομη ματιά στα τελευταία κείμενά σου... σύντομη διότι δεν έχω Διαδίκτυο και P.C. κατ' οίκον... ούτε και εκτός οίκου... όπως λέει και το αγαπημένο μου ανέκδοτο: εκτός του σκύλου, το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου-εντός του σκύλου, δεν μπορείς να διαβάσεις.
Ως προς τον συμπαντικό συντονισμό, τώρα...
έχω γεμίσει σελίδες επί σελίδων με σημειώσεις από διάφορες πηγές και, όλως περιέργως, κορυφώνονται με το θέμα της Focus-σήμα... δηλ. παρακολουθώ τα πάντα, τηλεόραση, εφημερίδες, όλα τα έργα και τις ταινίες παλαιές και νέες, και βρίσκω τα κοινά σημεία και τα συνδέω... το περίεργο είναι ότι βλέπω π.χ. μια παλιά ταινία της ΕΤ3 με τον Βιτόριο Γκάσμαν και αυτός μοιάζει ίδιος με μένα, τον Χρήστο, και με τον Θοδωρή Γεωργαντά...και κοινό σημείο η Σίσσυ Χρηστ-είδου η οποία είπε τυχαία πρόσφατα την φράση ''φωτοβολίδα για το σκάφος'' και αυτήν την φράση την είπε πάλι σε μια ταινία με το σκάφος στον Μισσισιπή ο Πάτρικ Σουαίηζυ και αυτή η φωτοβολίδα είναι, π.χ., η ΣΕΙΡΗΝΑ Van Der Wood-Seen του Γκόσιπ Γκερλ του Σταρ και αυτό ενώνεται σε σχήμα με το ΣΗΜΑ-ΑΣΤΡΟ του Ντετέκτιβ Μονκ και με το τρίγωνο ματιών Τσάρλι Σην+Μάρτιν Σην+ΑΙΜ-ΗΛΙΟΣ ΕΣΤΕΒΕΖ και αυτό είναι η στέψη με το στέμα του Ήλιου.
Φτιάχνω, δηλαδή, ένα σκελετό γυαλιών με τα δύο μάτια SEEN και με γέφυρα μεταξύ τους τον Τζεφ και τον Μπο Μπρίτζες και κάτω από τα μάτια αυτά βάζω τον Σην Κόννερυ, τον Σον Μπην, τον Σον Πεν.
Το ένα μάτι αντιπροσωπεύει την αυτοκινητοβιομηχανία WILLIAMS (από τον Ρόμπιν Γουίλιαμς) και το άλλο μάτι την αυτοκινητοβιομηχανία FORD (από τον Τζον Φορντ, τον Χέρι Φορντ, τον Χάρισον Φορντ, τον Ρεξ Χάρισον κ.τ.λ.) και επίσης μπορεί εδώ στην γέφυρα να βάλεις και την Μπριζίτ Μπαρντό, την Μπρίτζετ Φόντα, την Μπριγκίττε Νίλσεν κ.τ.λ.
Πάνω στο κεφάλι, σαν καπέλο ή σαν πιάτο (δορυφορικό ή, απλώς, menu) βάζω τον ΑΙΜ-ΗΛΙΟ ΕΣΤΕΒΕΖ.

Έτσι, λοιπόν, δημιουργώ έναν σταθμό -πυρηνικό, ραδιοφωνικό, τραίνου- με ΕΣΤΙΑΣΜΟ=φόκους την ΦΟΚΟΥΣΙΜΑ, Focus-ΣΗΜΑ.
Ο σταθμός αυτός λαμβάνει μετάδοση από την πόλη ΣΙΜΠΑΝ !!!
Σύμπαν, δηλαδή...
και η πόλη στο κέντρο του εστιασμού, φόκους, λέγεται Κοριγιάμα, ΔΗΛΑΔΗ-συγγνώμη για την τολμηρότητα!- ΚΟΡΗ-ΓΑΜΑ!!!
και, εν γένει, εκλαμβάνω αυτό πυ έγραψες περί συμπαντικού συντονισμού ως μια ταραγμένη κυβέρνηση στο πλοίο του κόσμου όπου με μια σύνοδο κορυφής πρέπει να συντονιστεί πάλι ο κόσμος και το πλήρωμά του, το πλήρωμα του χρόνου, και να ευθυγραμμιστούν κάποια γεγονότα...
ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ Focus-σήμα την συνδέω με την ΧΕΙΡΟ-σήμα και τον God-αφή στην LIVE-ύη!!!

Αυτά για τώρα, ελπίζω να τα κάνεις όλα αυτά ένα σχήμα! στο χαρτί!

Χρήστος